Powered by PAXXIO

Meer commissievrije boekingen via je eigen hotel website.

Bespaar kosten en krijg meer directe reserveringen via de Smart Booking Engine.

Wilt u meer commissievrije boekingen ontvangen? Het is mogelijk met de SmartHOTEL Booking Engine! Maximaliseer uw winst door het toevoegen van een super handige Booking Engine die uw gasten zal verleiden om direct bij u te boeken vanwege de eenvoudige manier van gebruik. Daarnaast kunt u ook gepersonaliseerde deals toevoegen die het direct boeken via uw website interessanter maken dan boeken via online reisbureaus. Een winst voor uw gasten en een grote financiële winst voor het hotel!  

smart boekingsmodule responsive

Hoe SmartHOTEL uw bedrijf kan veranderen – en uw inkomsten

Het klinkt misschien als een wilde droom om veel meer reizigers hun verblijf via uw website te laten boeken, zodat u niet zoveel commissie hoeft te betalen. Maar wist u dat meer dan 50% van de vakantie- en zakenreizigers de website van het hotel bezoekt nadat ze die op een boekingssite hebben gevonden? De gasten van vandaag hebben veel verstand van het online boekingsspel. Dat betekent niet dat ze automatisch via uw website zullen boeken, maar ze zullen de website wel bekijken en de prijzen en extra’s die u kunt bieden vergelijken. 

Kortom: als u deze mensen kunt beïnvloeden om rechtstreeks via uw website te boeken, hoeft u veel minder commissie te betalen. Onze Smart Booking Engine doet precies dat. Met de Smart Booking Engine kunnen uw gasten op uw website net zo gemakkelijk een kamer boeken als op boekingssites. Bovendien kunt u de Smart Booking Engine volledig personaliseren. En u kunt extra’s toevoegen (een late check-out, een glas champagne… ) voor gasten als ze boeken via uw boekingssysteem, wat extra verleidelijk kan zijn voor uw gasten. Maak zelf een test reservering en ontdek hoe onze Smart Booking Engine precies werkt.

Plan een gratis demo

Alle voordelen van de Smart Booking Engine op uw hotel website.

Op zoek naar de beste booking engine? U hoeft niet verder te zoeken. Onze Smart Booking Engine zal uw boekingen en uw winst transformeren.

 • MEER DIRECTE RESERVERINGEN
  Verhoog het aantal directe, commissievrije boekingen via uw website.

 • AUTOMATISEREN EN OPTIMALISEREN
  Alle boekingen die via de booking engine binnenkomen, worden direct in de Smart Channel Manager (en PMS) verwerkt. Vernieuwde beschikbaarheid en prijzen worden automatisch doorgegeven aan al uw boekingskanalen.

 • PERSONALISEER
  De Smart Booking Engine kan volledig worden aangepast aan uw wensen en de huisstijl van uw website.

 • PERSOONLIJKE CONSULTANCY EN SERVICE
  Wanneer u een probleem hebt of advies nodig hebt, zal uw toegewijde consultant u direct helpen. Wij bieden persoonlijke, snelle en efficiënte service.

Probeer het gratis uit

Of lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van onze OBE.

Smart Channel Manager

Slim en eenvoudig

Bij SmartHOTEL hebben we één doel: uw hotel verbinden met de wereld. Dit doen we met kwaliteitssoftware en de beste service, zodat u meer tijd aan uw gasten kunt besteden.

 • Snel, gemakkelijk en betrouwbaar – Deze gebruiksvriendelijke en moderne booking engine helpt u meer directe boekingen te maken via uw website. Onze booking engine slaat ook veilig de gegevens van uw klanten op.

 • Multi-valuta – De Smart Booking Engine is beschikbaar in bijna alle valuta’s.

 • Volledig geautomatiseerd – Direct verbonden met de Smart Channel Manager, zodat uw prijzen en beschikbaarheid in real-time worden bijgewerkt op alle online kanalen.

 • Volledig responsive – De Smart Booking Engine is responsive, zodat uw hotel altijd gemakkelijk te boeken is via mobiel, tablet of PC.

 • Aanpasbaar ontwerp – De Smart Booking Engine kan worden aangepast aan de huisstijl van uw website, waardoor hij herkenbaar is voor uw gasten.

 • Analytics & Reporting – Gedetailleerde prestatierapporten via Google Analytics beschikbaar, evenals inzicht in het klikgedrag van de gasten om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren.

 • Online betalen – Profiteer van vele online betaalmogelijkheden door onze integratie met onze eigen Smart Pamyents module of Mollie. Bijvoorbeeld creditcard, PayPal en lokale betaalopties.

 • Commissievrije boekingen – Onze prijsstelling is eerlijk en transparant. De Smart Booking Engine is beschikbaar voor een vast bedrag per maand zonder onvoorziene kosten of commissies per boeking.

Wilt u meer weten over de voordelen van de SmartHOTEL Booking Engine? Ervaar de reis van de gast door een proefreservering te maken!

TEST DE BOEKINGSMODULE GRATIS

Of bekijk onze FAQ’s over onze OBE!

FAQ’s over Online Boeking Engines (OBE’s)

Wat je moet weten over Online Boekingsmodules (OBE's)

Met een eigen booking engine (OBE) op je hotelwebsite, geniet je van de volgende voordelen:

 • Met een eigen booking engine op uw hotel website, profiteert u van de volgende voordelen:
 • Verhoog het aantal directe, commissievrije boekingen.
 • Minder afhankelijk worden van andere boekingskanalen en hun bijkomende commissies.
 • Mogelijkheid om gepersonaliseerde aanbiedingen en specials (upsell) aan te bieden aan gasten.
 • Laat gasten direct betalen tijdens het boekingsproces.
 • Maak contact met uw gasten via pre-/afterstay communicatie en promo codes.
 • U kunt saai, handmatig werk elimineren met onze directe integraties. Dit betekent dat u of uw medewerkers zich kunnen concentreren op het bieden van de beste ervaring aan uw gasten.

Een OBE is een button, widget of zoekbalk op uw eigen hotelwebsite of social media die gasten aanmoedigt om online een boeking te maken. Afhankelijk van uw voorkeur kan het gehele boekingsproces plaatsvinden op de website zelf, of een externe boekingsomgeving. Wanneer de gast via de engine een reservering heeft gemaakt, ontvangen zowel het hotel als de gast een bevestiging per e-mail. Wanneer u de booking engine koppelt aan de channel manager, worden de prijzen en beschikbaarheid van uw kamers automatisch bijgewerkt op andere boekingskanalen. Alles is geautomatiseerd, wat u tijd (en dus geld!) bespaart.

In principe doet een OBE hetzelfde als een boekingssite, maar biedt u directe boekingen aan waarover u geen commissie hoeft te betalen. Er zijn nog steeds veel hoteliers die op hun website verwijzen naar een partnerboekingssite om een kamer te boeken, of zelfs helemaal geen boekingsmogelijkheid op de website aanbieden. Dat is zonde, want de hotelier mist de kans om gasten vanaf het eerste moment een persoonlijke ervaring te bieden en veel geld te besparen op hoge commissiekosten.

Zoals hierboven vermeld, is het zonde als mensen op uw website komen om te boeken, en u hen doorverwijst naar een andere site die hen meer aanrekent omdat u commissie moet betalen. In deze tijd is het grootste deel van de bevolking gewend om alles op het internet te doen, dus vinden ze het niet erg om te kijken welke kamers wanneer beschikbaar zijn, en welke prijzen gekoppeld zijn aan hun voorkeursdata. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 57% van alle reisboekingen online worden gedaan – en dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. Veel mensen die in dit digitale tijdperk zijn opgegroeid, zullen niet de moeite nemen om te e-mailen of te bellen als ze op uw site geen booking engine kunnen vinden. De kans is groot dat ze denken dat uw hotel helemaal niet modern is en dat ze bij een concurrent boeken. Een eigen booking engine maakt het voor gasten snel en gemakkelijk om te boeken. En de booking engine laat u professioneel en betrouwbaar overkomen.

Hoewel grote boekingssites het voor gasten makkelijk maken om alle hotels in een bepaald gebied te vergelijken, weten de meeste gasten dat deze websites niet de beste prijzen bieden. Meer dan 50% van alle gasten zal uitchecken als het hotel een betere prijs biedt dan de boekingssite, of uw site bezoeken om extra foto’s te bekijken. Zodra ze uw website bezoeken, heeft u de kans om ze binnen te trekken en ervoor te zorgen dat ze direct bij u willen boeken. U kunt dit doen met geweldige prijzen, maar ook met een extraatje dat ze alleen krijgen als ze via uw OBE boeken – zoals een glas champagne op de kamer, een gratis late check-out …

Allereerst: onze reserveringsmotor is supergemakkelijk te gebruiken – u wilt niet dat uw mogelijke klanten uw reserveringsmotor verlaten en teruggaan naar een boekingssite omdat ze de motor te moeilijk vinden! Verder kunnen we het ontwerp volledig aanpassen zodat de booking engine dezelfde look en feel heeft als de rest van uw website. Wij zorgen ervoor dat de booking engine is volledig geautomatiseerd, zodat uw prijzen en beschikbaarheid worden bijgewerkt in real-time op uw website en op de andere kanalen die u adverteert kamers op. Klanten kunnen kiezen uit vele online betaalmogelijkheden in meerdere valuta’s. Handig, toch? En maak je geen zorgen: we vragen geen commissie op elke boeking. Onze booking engine is elke maand beschikbaar voor een vast bedrag. Zo makkelijk kan het echt zijn.

Ja, je kunt bijvoorbeeld ook ‘boek nu’ knoppen integreren op je Facebook pagina of in je #Linkinbio van je Instagram account. Op die manier kun je potentiële klanten uit social media halen en het voor die gasten super makkelijk maken om een hotelkamer te boeken. 

Je kunt zelf kiezen welke URL je wilt linken naar je button. De hoofdpagina van je booking engine is een voor de hand liggende keuze, omdat bezoekers daar kunnen zien welke kamers beschikbaar zijn tijdens hun gewenste verblijf. Maar als je bijvoorbeeld veel post over een bepaalde promotie, kun je de link in je bio aanpassen naar die promotie. Als je bijvoorbeeld een speciale kerstactie of een Valentijnsactie aankondigt, kun je de link gemakkelijk verwisselen zodat je bezoekers die actie als eerste zien en er niet naar hoeven te zoeken in de reserveringsmodule.

Natuurlijk is onze booking engine volledig mobiel vriendelijk. En nu we het er toch over hebben, het is ook tablet-vriendelijk … ongeacht het apparaat dat een gast gebruikt, wij zorgen ervoor dat de booking engine er goed uitziet, goed werkt en snel laadt. Je wilt niet dat mensen afhaken en een enorme bounce rate zien in Google Analytics!

Er zijn een paar manieren om dit te bekijken. Allereerst is er het voor de hand liggende antwoord: met elke boeking die via uw eigen engine wordt gemaakt, bespaart u op de commissiekosten die u normaal zou betalen aan een externe partner. Maar er is meer: met een booking engine die volledig is geïntegreerd met uw systemen, hoeft niemand handmatig informatie in te voeren, wat tijd en dus geld bespaart. Ten slotte, met uw eigen booking engine u nu eigenaar van alle gegevens die gekoppeld zijn aan uw klanten in plaats van ‘verliezen’ die gegevens aan een boekingssite. Veel mensen beschouwen data als goud waard, omdat het u in staat stelt betere beslissingen te nemen en uw marketingcampagnes af te stemmen op de gasten van uw voorkeur. Al deze data-gedreven beslissingen kunnen u een voorsprong geven op uw concurrenten … en dat stelt u in staat om nog meer geld te verdienen.

Net als andere software as a service, betaalt u een kleine maandelijkse vergoeding om te kunnen onze booking engine te gebruiken. Die vergoeding is helemaal niet gekoppeld aan het bedrag van de boekingen die je krijgt – dus geen zorgen te maken over commissies. Wij kunnen uw booking engine in 24 uur tot een week implementeren, afhankelijk van hoe snel u ons de benodigde input en foto’s kunt geven. Natuurlijk zorgen we ervoor dat uw booking engine er geweldig uitziet met uw website. We bieden ook consultancy en service, dus als u vragen heeft of een probleem, uw toegewijde consultant is er voor u. Wij zijn trots op onze efficiënte en persoonlijke service. 

Andere manieren waarop SmartHOTEL uw werklast kan optimaliseren

Wist u dat we meer bieden dan alleen een booking engine? Wij geloven dat anno 2022, technologie een super belangrijk onderdeel is van het bezitten of exploiteren van een hotel. Waarom zou u urenlang heen en weer mailen met klanten als dit volautomatisch kan? Of waarom zou je een receptionist inhuren die twintig minuten bezig is iemand in te checken, terwijl dat al eerder kan en ze die tijd kunnen gebruiken om de gasten rond te leiden? 

Bij SmartHOTEL zijn we er om uw leven als hotelier makkelijker en winstgevender te maken. Daarom hebben we ook Smart Payments gelanceerd, dat automatisch betalingen voor online en offline boekingen verrekent via uw PMS. Dat betekent dat u meer tijd kunt besteden aan zaken die echt belangrijk zijn. 

Wat hoteliers over de boekingsmodule zeggen:

Sinds we de Smart Boekingsmodule hebben, is het voor de gast veel makkelijker en sneller om te boeken op de website. We genereren nu veel meer directe boekingen.

Bron: Hoteltechreport

Aanbeveling 8/10

Eigenaar, Boutique hotel in Ruinen, Nederland

Ik was sceptisch, maar het klopt. We hebben meer nu meer boekingen op de eigen website via de Smart Boekingsmodule.

Bron: Hoteltechreport

Aanbeveling 8/10

Hoteleigenaar, Independent hotel in Veessen, Nederland

Andere manieren waarop SmartHOTEL uw werklast kan verlichten

Wist u dat we meer bieden dan alleen een booking engine? Wij geloven dat anno 2022, technologie een super belangrijk onderdeel is van het bezitten of exploiteren van een hotel. Waarom zou u urenlang heen en weer mailen met klanten als dit volautomatisch kan? Of waarom zou je een receptionist inhuren die twintig minuten bezig is iemand in te checken, terwijl dat al eerder gedaan kan worden en ze die tijd kunnen gebruiken om de gasten rond te leiden? 

Bij SmartHOTEL zijn we er om uw leven als hotelier makkelijker en winstgevender te maken. Daarom hebben we ook Smart Payments gelanceerd, dat automatisch betalingen voor online en offline boekingen verrekent via uw PMS. Dat betekent dat u meer tijd kunt besteden aan zaken die echt belangrijk zijn.

wat is een OBE

OBE staat voor Online Booking Engine, maar in Nederland noemen we het vaak gewoon een boekingsmodule of een reserveerstraat. Een OBE is een softwaretool op de eigen hotel website, zodat gasten gemakkelijk direct bij het hotel kunnen boeken. Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

blog - 5 tips om hotelgasten te verrassen

Veel van de gasten zijn tevreden met hun verblijf in je hotel, maar ze weten ook dat ze volgend jaar wel weer wat anders gaan proberen. Maar dat is niet wat je wilt! Je wilt dat de gasten jaar na jaar in jouw hotel verblijven. In dit artikel staan 5 tips om de gast ieder jaar opnieuw te verwelkomen!

blog - 5 tips voor meer directe boekingen

Het is helemaal geen gekke gedachte om de website weer eens onder handen te nemen. Hotels die een moderne en gebruiksvriendelijke website hebben, converteren namelijk veel meer boekingen. Als zelfstandige hoteleigenaar heb je alle vrijheid om jezelf te onderscheiden, laat dat ook zien!

Ga naar ons blog

Download gratis de Begrijpelijke Gids voor Hoteltechnologie!

 Kom erachter welke hoteltechnologieën voor jou een winst of een last zijn

Leer op een begrijpelijke manier over de meest bekende hotelsoftware & platforms

Creëer een toekomstbestendige basis voor je hotel of accommodatie

Download de whitepaper