De tijd van een hotelier is kostbaar…

Ons doel is om je leven gemakkelijker te maken met kwalitatieve producten en op maat gemaakte service, 
zodat je meer tijd kunt besteden aan jouw gasten.

Het up-to-date houden van je kamerinventarisatie, tarieven en restricties op jouw boekingssites was nog nooit zo simpel.
Met de SmartHOTEL Channel Manager beheer je al je boekingskanalen op één plek. Hierdoor zijn overboekingen verleden tijd en kun je jouw kamers op meerdere boekingskanalen verkopen.

Beheer al je boekingskanalen op één plek, gekoppeld aan jouw PMS systeem.

 • MEER RESERVERINGEN
  Verhoog je reserveringen en vermijd overboekingen met realtime kamerinventarisatie en tarieven in al je online kanalen / OTA’s.

 • AUTOMATISEER EN OPTIMALISEER
  De SmartHOTEL Channel Manager heeft integratiemogelijkheden met  o.a. Oracle Hospitality OPERA, Suite8, Cloudinn en vele andere kwalitatieve Nederlandse reserveringssystemen. Zo komen je reserveringen automatisch in je PMS.

 • CONSULTANCY EN SERVICE
  Bij vragen of advies staan onze consultants je graag te woord. Onze communicatielijnen zijn kort en persoonlijk en daarnaast zijn onze consultants echte hospitality experts.

Smart Channel Manager Online Distributie
Smart Channel Manager gebruiksvriendelijk

Smart, simpel en persoonlijk.

Bij SmartHOTEL hebben we een doel: jouw hotel verbinden met de wereld. Dit doen we met kwalitatieve software en de beste service, zodat je meer tijd overhoudt voor je gasten.

 • Gebruiksvriendelijk Snel onder de knie, gemakkelijk in gebruik.

 • Web-based – Gemakkelijk toegang tot de Channel Manager vanaf je internet browser, op elk gewenst moment.

 • De beste consultancy – Onze consultants werken met je samen om de meest ideale set-up te creëren.

 • Verschillende talen & valuta – De Channel Manager is verkrijgbaar in meerdere talen en valuta.

 • Virtuele accommodaties – Mogelijkheid om de boekingen van meerdere accommodatie types in één PMS te beheren.

 • Toegewijde support – Onze consultants helpen je snel en persoonlijk. Door onze ervaring in de hospitality branche begrijpen wij wat je nodig hebt.

Meer weten over de vele voordelen van de SmartHOTEL Channel Manager? Plan een gratis vrijblijvende demo in!

Vraag een demo aan

Wat andere hoteliers over ons zeggen:

SmartHOTEL heeft een klein team, waardoor ik iedereen min of meer ken. De lijnen zijn kort, de communicatie sterk en jullie zijn ontzettend goed bereikbaar. Wanneer ik een vraag heb zijn jullie altijd behulpzaam en ik heb binnen de kortste keren iemand aan de lijn. Daarbij ervaren we de Channel Manager als heel stabiel. Het werkt vlekkeloos en het is een fijn systeem!

Chris, Pension Homeland

Onze grootste uitdaging in de online distributie is om de grote verscheidenheid aan kanalen zo efficiënt en vlot mogelijk aan te sturen. SmartHOTEL is hierin zeer behulpzaam en denkt mee op meerdere vlakken. De support is geweldig en er is een korte reactietijd. Ik zal altijd SmartHOTEL aanbevelen.

Illian Hamburg, Golden Tulip Ampt van Nijkerk

Onze uitdaging in de Online Distributie wereld is het hebben van een zo hoog mogelijke kamerbezetting. Met SmartHOTEL kunnen we efficiënter werken en is het makkelijker om de kamerbezetting te verhogen. Ik zou de Channel Manager zeker aanraden, onder andere vanwege de goede service en betrouwbaarheid.

René Wever, Hotel De Stobbe
elite-hotels-logo

Dankzij SmartHOTEL kunnen wij op een veel efficiëntere manier te werk gaan met het distributie beheer van onze keten. Het systeem is stabiel en gemakkelijk om mee te werken en ze bieden een geweldige service. Het support team is zeer professioneel en leuk om mee te werken.

Nina - Distribution & System Manager, Elite Hotels of Sweden
hotel arrows smarthotel

Allereerst hebben wij een hele goede samenwerking met SmartHOTEL, daar zijn wij erg tevreden over. Al onze online kanalen zijn gekoppeld aan SmartHOTEL zodat je snel kunt handelen. Onze uitdaging is om de kamerverkoop te blijven verbeteren op verschillende vlakken, o.a. promotie met verschillende online kanalen die gekoppeld zijn aan SmartHOTEL. SmartHOTEL ondersteund ons daar goed bij om te kijken wat het handigste is om te promoten of hoe je moet handelen, je wordt daarbij telefonisch snel geholpen en aanpassingen worden ook gelijk doorgevoerd.

Voor andere hotels is SmartHOTEL zeker aan te raden, omdat het een snelle formule is waarbij je snel kunt handelen. Alle medewerkers waar je telefonisch contact mee hebt weten wat ze doen en zorgen voor een snel resultaat. Het programma  is overzichtelijk en makkelijk mee te werken.

Jill & Bob Pijls, Hotel Arrows
Inntel-hotels-logo

De SmartHOTEL Channel Manager is een echte tijdbespaarder.
Het maakt het mogelijk om ons te concentreren op onze kernactiviteit:
de gast van dienst zijn.

Leonie, Revenue Manager, Mainport Hotel Rotterdam
Woodbrooke landgoedhotel

Sinds we werken met de SmartHOTEL Channel Manager merken we dat de online verkoop is gestegen, zeker op onze eigen website. Het SmartHOTEL team is zeer snel en correct in haar communicatie. Het fijne is dat jullie meedenken en advies geven. Ik vind SmartHOTEL een zeer goede partner om de online distributie te vergroten en ik zou jullie zeker aanbevelen.

Yvonne Westendorp, Landgoedhotel Woodbrooke

Wat je moet weten over de channel manager:

Een channel manager is een systeem dat ervoor zorgt dat je gemakkelijk al je kamers op alle aangesloten boekingskanalen vanaf één punt kunt beheren. Waar je voorheen nog iedere boekingssite af moest om handmatig je beschikbaarheid en prijzen te wijzigen, is dat nu allemaal gecentraliseerd in de channel manager. Daarnaast verzamelt het systeem ook alle reserveringen van de boekingssites, die vervolgens weer worden doorgestuurd naar het gekoppelde reserveringssysteem (PMS). In het geval je geen PMS hebt, worden de reserveringen opgeslagen en inzichtelijk gemaakt in de channel manager. 

Een channel manager kun je zien als een doorgeefluik dat informatie kan doorgeven aan verschillende systemen. Wanneer je een reserveringssysteem (PMS) hebt en daarin prijs- of beschikbaarheidsinformatie aanpast, geeft de channel manager dit door aan de boekingskanalen. Zonder een PMS doe je deze wijzigingen direct in de channel manager. Andersom komen de reserveringen vanuit de boekingskanalen automatisch binnen in de channel manager. Indien je een PMS hebt, komen deze ook automatisch in je reserveringsoverzicht. Zo is je informatie altijd overal up-to-date. 

Als je nog geen channel manager hebt, ervaar je misschien dat het lastig is om meerdere boekingskanalen handmatig bij te houden. Je moet secuur zijn en snel kunnen handelen; het is bijna een fulltimebaan. Een channel manager zal je bijna altijd veel meer opleveren dan dat het je kost, want: 

 • het bespaart je veel tijd en fouten, omdat je nooit meer handmatig je kanalen hoeft bij te houden; 
 • jkunt meer kamers verkopen, omdat het systeem continu de juiste beschikbaarheid op alle boekingssites aanpast; 
 • jhebt minder tot geen last van overboekingen, omdat je niet zelf je beschikbaarheid hoeft aan te passen; 
 • jkunt je zonder al te veel moeite aansluiten bij meerdere boekingssites en daardoor de online zichtbaarheid vergroten; 
 • het is de schakel tussen alle connectiviteitspartners en hotelsoftware, zodat alles altijd gesynchroniseerd is. 
blog - wat is een channel manager

Waar je voorheen nog iedere boekingssite af moest om handmatig wijzigingen te doen, is dat nu allemaal gecentraliseerd in de channel manager.
Wat is een channel manager, hoe werkt het en welke voordelen heeft het voor jouw hotel?

blog - tips vinden beste channel manager

Het vinden van de juiste channel manager voor uw hotel is geen gemakkelijke taak. Het kan een lang en tijdrovend proces zijn waarin je een hoop zaken moet overwegen. We hebben wat tips opgeschreven die je hopelijk helpen bij de zoektocht naar de beste channel manager voor jouw hotel.

blog - hoe bewaak je kwaliteit channel manager

Barbara heeft onze Channel Manager zien ontwikkelen tot het mooie product dat het nu is. Het bewaken van de kwaliteit van ons product is al 9 jaar de specialiteit van Barbara, dus er is genoeg te bespreken. Onder het genot van een kop thee nemen we het onderwerp “testen” onder de loep.

Ga naar ons blog

Begin vandaag met Channel Management

Wij begrijpen de complexiteit van online distributie.
Je consultant werkt met jou samen om je optimale distributiemix en kamertarieven te bepalen.

PLAN EEN GRATIS DEMO