Reserveringssysteem voor hotels

Iedere hotelier die efficiënt en toekomstbestendig te werk wilt gaan, is gebaat bij een reserveringssysteem. Het is belangrijk om te weten dat de term reserveringssysteem niet één specifiek systeem omschrijft. Je hebt meerdere soorten hotelsystemen die verschillende onderdelen automatiseren. Deze systemen hebben wel één ding gemeen: het bespaart je tijd en levert je geld op. 

Binnen de hotellerie kun je onderscheid maken tussen een intern reserveringssysteem voor o.a. het beheren van reserveringen en het in- en uitchecken van gasten (Property Management Systeem), of een extern boekingssysteem (Online Booking Engine) waarmee je gasten direct bij jou kunnen boeken. Wat wil jij dat een reserveringssysteem oplost of verbetert voor jouw hotel? 

Reserveringssysteem hotels

Hotel Reserveringssysteem (Property Management Systeem)

Een Property Management Systeem (PMS) maakt het bijhouden van je kamerreserveringen eenvoudig en efficiënt. Naast dat je een altijd actueel overzicht hebt van je reserveringen, helpt een PMS ook bij het verminderen van administratie- en managementkosten door alledaagse taken te automatiseren. Het is dus niet alleen een vervanger voor je digitale agenda, maar je kunt er o.a. ook gasten mee in- en uitchecken, de kamerstatus bijhouden en rapportages over bezetting en facturaties draaien. 

De software van SmartHOTEL integreert met PMS-systemen die voldoen aan alle eisen voor efficiënt en veilig reserveringsbeheer. Wanneer je SmartHOTEL koppelt aan een PMS, komt de reserveringsinformatie van alle verkoopkanalen automatisch in de digitale agenda van de PMS te staan. 

Bekijk de SmartHOTEL PMS-integraties

Boekingssysteem website (Online Booking Engine)

Een Online Booking Engine (OBE) of boekingsmodule is een reserveringssysteem op je eigen website. De OBE maakt het de boekers zo makkelijk mogelijk om een reservering te maken op jouw website. Dit zorgt ervoor dat je meer directe boekingen binnen krijgt waar geen commissie over hoeft worden afgedragen. Een ander voordeel is natuurlijk dat je direct contact hebt met de gasten, en ze een prettige en persoonlijke boekingservaring kan bieden. 

De SmartHOTEL Boekingsmodule is een modern en gebruiksvriendelijk boekingssysteem gemaakt voor onafhankelijke hotels. SmartHOTEL biedt ook meerdere integraties met andere online boekingssystemen voor accommodaties die andere wensen hebben. Je kunt het volledige overzicht van deze koppelingen en integraties vinden op onze koppelingen-pagina. 

Maak kennis met de Smart Boekingsmodule

De voordelen van een hotel reserveringssysteem

Altijd een geschikt reserveringssysteem voor jouw hotel

Doordat onze software integreert met meer dan 150 boekingskanalen en reserveringssystemen, hebben we altijd een geschikte oplossing voor volledige automatisering van je hotel. Wil je vrijblijvend advies of heb je een andere vraag? 

Neem contact met ons op