Wholesaler & Bedbank-koppelingen

Wholesalers (of Bedbanks) zijn bedrijven die jaarcontracten afsluiten met hotels waar hotelkamers in bulk worden opgekocht. Deze kamers verkoopt de wholesaler vervolgens weer door aan derde partijen zoals reisbureaus, vliegtuigmaatschappijen of boekingssites waar het hotel geen direct contract mee heeft. Een wholesaler werkt alleen business-to-business; dat betekent dat ze nooit kamers direct aan gasten zullen verkopen.

Wat je moet weten over Wholesalers:

Wanneer een wholesaler een contract aangaat met een hotel, wordt er afgesproken hoeveel kamers de wholesaler koopt en tegen welk Net Rate. Voor de opkomst van het internet werden deze kamers vervolgens verkocht aan reisbureaus. Tegenwoordig verkopen wholesalers de kamers vooral door aan onlineboekingssites of andere wholesalers. De wholesaler verdient geld door de kamerprijs met een x percentage te verhogen. 

Wholesalers zijn gespecialiseerde (ver)kopers met veel connecties, daarom hebben ze toegang tot kanalen waar hoteliers vaak niet direct bij kunnen. Een ander voordeel is dat het gemakkelijk en zeker verdienen is; de hotelkamers zijn al verkocht aan de wholesaler. Het is vervolgens aan de wholesaler om de ingekochte kamers daadwerkelijk te verkopenWanneer je je zo min mogelijk wilt bezighouden met de online distributie strategie van je hotel, kan het interessant zijn om een contract met deze partijen aan te gaan. 

Gerelateerde blogs

blog - wat is een wholesaler hotelindustrie

Wat is een Wholesaler in de Hotel Industrie?

Een wholesaler werkt alleen business-to-business; dat betekent dat ze nooit kamers direct aan gasten zullen verkopen. Hoe werken Wholesalers en wat heeft je hotel eraan?

Begin vandaag met Channel Management

Wij begrijpen de complexiteit van Online Distributie. Uw consultant werkt met u samen om uw optimale distributiemix en kamertarieven te bepalen.

PLAN EEN GRATIS DEMO