Wholesaler & Bedbank-koppelingen

Op deze pagina vind je alle wholesalers waar SmartHOTEL mee koppelt. Wholesalers, soms ook wel Bedbanks genoemd, zijn bedrijven die jaarcontracten afsluiten met hotels waar hotelkamers in bulk worden opgekocht. Deze kamers verkoopt de wholesaler vervolgens weer door aan derde partijen zoals reisbureaus, vliegtuigmaatschappijen of boekingssites waar het hotel geen direct contract mee heeft. Een wholesaler werkt alleen business-to-business; ze zullen nooit kamers direct aan gasten verkopen.

Alles wat je moet weten over Wholesalers

Wanneer een wholesaler een contract aangaat met een hotel, wordt er afgesproken hoeveel kamers de wholesaler koopt en tegen welk Net Rate. Voor de opkomst van het internet werden deze kamers vervolgens verkocht aan reisbureaus. Tegenwoordig verkopen wholesalers de kamers vooral door aan OTA’s of andere wholesalers. De wholesaler verdient geld door de kamerprijs met een bepaald percentage te verhogen.

Wholesalers zijn gespecialiseerde (ver)kopers met veel connecties, daarom hebben ze toegang tot kanalen waar hoteliers vaak niet direct bij kunnen. Een ander voordeel is dat je zekerheid hebt over je verdiensten; de hotelkamers zijn al verkocht aan de wholesaler. Het is vervolgens aan de wholesaler om de ingekochte kamers daadwerkelijk te verkopen. Wanneer je je niet te veel wilt bezighouden met de online distributiestrategie van het hotel, kan het interessant zijn om een contract met deze partijen aan te gaan.

Begin vandaag met Channel Management

Wij begrijpen de complexiteit van Online Distributie. Uw consultant werkt met u samen om uw optimale distributiemix en kamertarieven te bepalen.

PLAN EEN GRATIS DEMO