PMS-koppelingen

PMS staat voor Property Management System, maar het wordt ook wel reserveringssysteem genoemd. Hoewel een PMS hoofdzakelijk wordt gebruikt om reserveringen te beheren en de gasten in en uit te checken, is een modern PMS van veel meer nuttige functies voorzien. Het PMS kun je zien als het technische hart van het hotel waar je alles kunt beheren wat te maken heeft met je gasten en hun verblijf, maar ook operationele zaken zoals facturatie, financiële administratie, housekeeping en (dag)rapportages draaien.

Wat je moet weten over PMS-systemen:

Je hebt twee varianten van het PMS: on-premise (programma wordt lokaal geïnstalleerd op de computer) en web-based (toegang op elk apparaat via de internetbrowser). Elke PMS ziet er anders heeft en heeft andere functies. Gelukkig zal elke fatsoenlijke PMS-provider een uitgebreide training van het systeem geven (op locatie of online) en altijd bijscholen of ondersteunen waar nodig. Hoewel elk systeem verschilt, zullen in grote lijnen de volgende dingen overeenkomen:

  • Een dashboard (beginscherm) waarin het overzicht van de dag staat zoals de bezetting, aankomsten en de status van de kamers.
  • Een planbord waarin reserveringen aangemaakt of gewijzigd kunnen worden.
  • Een facturatietool voor het verwerken en uitdraaien van facturen voor de gast.
  • Een housekeeping-tool om de kamerstatus bij te houden.
  • Inzien van gasthistorie en rapportages.

Reserveringen die online gemaakt worden via onlineboekingskanalen of de eigen website komen nooit zomaar in het PMS terecht. Als je wilt dat alle reserveringen automatisch in je PMS komen te staan, kun je deze het beste koppelen aan een Channel Manager.

De moderne hospitality industrie wordt enorm gedreven door technologie en de PMS speelt hier al meer dan 30 jaar de hoofdrol in. De essentie van het PMS is om dagelijkse taken te automatiseren en daardoor je interne processen veel sneller en efficiënter te maken. Het is in de huidige tijd waarin het overgrote deel van de boekingen online gemaakt worden niet meer realistisch om al je administratie nog handmatig te verwerken.

Het PMS is niet het goedkoopste hotelsysteem, maar het betaalt zich dubbel en dik terug in tijd en efficiëntie. Daarbij zijn er tegenwoordig veel alternatieve systemen die qua functies en prijzen zijn afgestemd op de kleinere hotelier. Deze systemen zijn allemaal web-based applicaties waardoor de normaal gesproken dure IT- en installatiekosten komen te vervallen. De meeste PMS-providers hanteren een abonnementsvorm waarbij je per maand betaald en die je jaarlijks kunt opzeggen. Zo heb je geen hoge initiële kosten en kun je gemakkelijker wisselen als je toe bent aan een ander systeem.

Gerelateerde blogs

blog - wat is een pms voor hotels

Wat is een PMS voor hotels?

De moderne hotel industrie wordt enorm gedreven door technologie en de PMS speelt hier al meer dan 30 jaar de hoofdrol in. Het PMS kun je zien als het technische hart van het hotel waar je alles kunt beheren wat te maken heeft met je gasten en hun verblijf. Maar wat kan het precies?

Begin vandaag met Channel Management

Wij begrijpen de complexiteit van Online Distributie. Uw consultant werkt met u samen om uw optimale distributiemix en kamertarieven te bepalen.

PLAN EEN GRATIS DEMO