PMS-koppelingen

Op deze pagina vind je alle property management software waar SmartHOTEL mee koppelt. PMS staat voor Property Management System, maar het wordt ook wel reserveringssysteem genoemd. Hoewel een PMS hoofdzakelijk wordt gebruikt om reserveringen te beheren en de gasten in en uit te checken, is een moderne hotel PMS van veel meer nuttige functies voorzien. Het PMS kun je zien als het technische hart van het hotel waar je alles kunt beheren wat te maken heeft met je gasten en hun verblijf, maar ook operationele zaken zoals facturatie, financiële administratie, housekeeping en (dag)rapportages draaien.

Wat je moet weten over PMS systemen:

Je hebt twee varianten PMS systemen: on-premise (programma wordt lokaal geïnstalleerd op de computer) en cloudgebaseerde PMS (toegang op elk apparaat via de internetbrowser). Elk property management system ziet er anders heeft en heeft andere functies. Gelukkig zal elke fatsoenlijke hotel software provider een uitgebreide training van het systeem geven (op locatie of online) en altijd bijscholen of ondersteunen waar nodig. Hoewel elk hotel management systeem verschilt, zullen in grote lijnen de volgende dingen overeenkomen:

  • Een dashboard (beginscherm) waarin het overzicht van de dag staat zoals de bezetting, aankomsten en de status van de kamers.
  • Een planbord waarin reserveringen aangemaakt of gewijzigd kunnen worden.
  • Een facturatietool voor het verwerken en uitdraaien van facturen voor de gast.
  • Een housekeeping-tool om de kamerstatus bij te houden.
  • Inzien van gasthistorie en rapportages.

Reserveringen die online gemaakt worden via online booking channels of de eigen website komen niet zomaar in het hotel PMS terecht. Als je wilt dat alle reserveringen automatisch in je PMS komen te staan, kun je deze het beste koppelen aan een Channel Manager.

De moderne hospitality industrie wordt enorm gedreven door hotel software technologie en de PMS speelt hier als hotel property management software 30 jaar de hoofdrol in. Het is in de huidige tijd waarin het overgrote deel van de boekingen via online booking channels gemaakt worden niet meer realistisch om al je administratie nog handmatig te verwerken. De essentie van het hotel PMS is om dagelijkse taken te automatiseren en daardoor je interne processen veel sneller en efficiënter te maken.

Property management software is niet goedkoop, maar het betaalt zich dubbel en dik terug in tijd en efficiëntie. Daarbij zijn er tegenwoordig veel alternatieve systemen die qua functies en prijzen zijn afgestemd op de kleinere hotelier. Deze systemen zijn allemaal clougebaseerde pms applicaties waardoor de normaal gesproken dure IT- en installatiekosten komen te vervallen. De meeste hotel software providers van pms systemen hanteren een abonnementsvorm waarbij je per maand betaald en die je jaarlijks kunt opzeggen. Zo heb je geen hoge initiële kosten en kun je gemakkelijker wisselen als je toe bent aan een ander systeem.

Op zoek naar de juiste pms software voor hotels?

Vraag vandaag nog om gratis advies over het juiste pms systeem voor jouw hotel. Ons consultancy team staat klaar om je vragen over property management software.

Vraag gratis advies