CRS-koppelingen

CRS staat voor Central Reservation System, een systeem dat voornamelijk gebruikt wordt door hotelketens. Het CRS beheert (zoals de naam al verklapt) alle reserveringsinformatie op van alle hotels in een hotelketen. Denk aan de beschikbaarheid en prijzen van kamers, gasteninformatie, betalingsverwerkingen en het centraliseren van data van alle aangesloten hotels.

Wat je moet weten over CRS-systemen:

De term CRS wordt veel verward met GDS en dat is grotendeels te danken aan de geschiedenis. Van origine is het CRS ontwikkeld voor het beheer van vliegtickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen, maar na enkele jaren nam GDS dit over. Het CRS vond zijn plek bij hotelketens om alle reserveringen centraal te beheren en verwerken. Hetzelfde idee, maar een andere doelgroep.

Het CRS beheert de distributiekanalen die belangrijk zijn voor hotelketens: GDS, wholesalers, callcenters en telefonische reserveringssystemen. Een CRS kan ook direct koppelen met boekingssites, maar over het algemeen gebeurt dit via een Channel Manager. Het CRS centraliseert alle data van de PMS-systemen van de hotels en gebruikt dit ten goede van distributie, sales, marketing, revenue management en gastervaring. Vooral het laatste is belangrijk. Gasten verwachten in elk hotel dezelfde persoonlijke service en ervaring, of het nou in Amsterdam of Dubai is. Loyaliteitsprogramma’s zijn dan ook vaak een onderdeel van het CRS.

Gerelateerde blogs

blog - wat is een hotel crs

Wat is een hotel CRS?

Het CRS beheert (zoals de naam al verklapt) alle reserveringsinformatie van alle hotels in een hotelketen. Denk aan de beschikbaarheid en prijzen van kamers, gasteninformatie, betalingsverwerkingen en het centraliseren van data van alle aangesloten hotels. Hoe werkt het nou precies?

blog - benefits of being part of a chain crs

What are the benefits of being part of a Chain’s CRS?

Real benefits are there not only for the brand owner but also for the individual hotel. It removes the need for the brand owner to invest capital and, for the individual hotels, it helps growth substantially in terms of revenue, resources and awareness.

Begin vandaag met Channel Management

Wij begrijpen de complexiteit van Online Distributie. Uw consultant werkt met u samen om uw optimale distributiemix en kamertarieven te bepalen.

PLAN EEN GRATIS DEMO