Hotel software voor iedere hotelier

Het is niet lang geleden dat de meeste hoteliers nog alle reserveringen bijhielden in een agenda. Toch kan je tegenwoordig bijna niet meer om hotel software heen. Technologie ontwikkelt zich steeds sneller, en daardoor wordt het steeds makkelijker om de processen van je online kamerverkoop te automatiseren. Hotel management software maakt het leven van de hotelier makkelijker, het is minder foutgevoelig en het verhoogt daarnaast de omzet.

Hotel- of hospitality management software is beschikbaar in verschillende vormen. Je kunt hierbij denken aan het beheren van reserveringen via property management software, het automatisch bijhouden van de boekingssites via channel management software, het versimpelen van het betalingsproces en het genereren van meer directe boekingen met een booking engine op de eigen website. Voor iedere hotelier is er inmiddels een hospitality management systeem voorhanden. Leer meer over de systemen die jouw hotel efficiënter en winstgevender kunnen maken.

hotel software

Voorbeelden van een hotel management systeem

channel manager software

Channel Manager

Een hotel channel manager zorgt ervoor dat alle boekingssites waar het hotel kamers op verkoopt automatisch worden bijgehouden. Door het beheer van je boekingssites te automatiseren, verklein je de kans op overboekingen en verhoog je de bezettingsgraad. Een channel management systeem kan aan verschillende hotel management software gekoppeld worden, zoals property management systems, central reservation systems, booking engines en revenue management systems.

Ik wil meer weten over de channel manager
booking engine software

Online boekingsmodule

Een online boekingsmodule of online booking engine is boekingssysteem voor hotels dat ervoor zorgt dat je meer directe reserveringen ontvangt. De module wordt op jouw website geplaatst, waardoor boekers niet meer op de commerciële boekingssites hoeven te boeken. Je betaalt geen commissie over de boekingen die direct op jouw website worden gemaakt, waardoor je de omzet snel ziet groeien. Buiten dat een online booking engine bijdraagt aan het professionele uiterlijk van de website, ben je ook direct in contact met de boeker. Een boekingsmodule draagt daarmee bij aan de totaalbeleving van de gast.

Ik wil meer weten over de online boekingsmodule
hotel software betalingen

Integratie betalingsprovider

Er bestaan providers om betalingen mee te voldoen en er bestaat een integratie om ervoor te zorgen dat de betalingsinformatie automatisch wordt verstuurd naar andere hotel management systemen. Wanneer je een betalingssysteem hebt, is het namelijk geen garantie dat alles automatisch wordt verwerkt in al je hotel software. Voor sommige hoteliers kost het verwerken van betalingen ontzettend veel tijd, maar gelukkig is daar nu een oplossing voor. Met een speciale integratie kan het betalingssysteem aan verschillende hotelsystemen, boekingskanalen en sales tools worden gekoppeld. Directe betaallinks worden volledig automatisch verstuurd en verwerkt, en het kan ook (virtuele) creditcards authentiseren en in rekening brengen.

Ik wil meer weten over een integratie met mijn betalingsprovider
hotel software systemen

Hotel property management software

Het systeem waar je hotelmedewerkers direct mee werken aan de balie wordt ook wel het hotel PMS (hotel property magenement system) genoemd. In dit systeem komt alle informatie samen om de gasten te bedienen en het hotel zowel fysiek als online te managen. Denk aan online boekingen centraal bijhouden, gasten in- en uit checken en de status van de kamers checken. Bij het kiezen van PMS software is het van belang dat het integreert met je andere hotel systemen, zoals de channel manager of de online booking engine.

Ik wil meer weten over property management software
hotel software systemen

Andere hotel management systemen

De wereld van hoteltechnologie is ontzettend groot en je kunt gemakkelijk verdwalen in alle mogelijkheden wanneer je online onderzoek doet. Wil je meer weten over hotel software en wat het voor jou kan betekenen? Dan raden we je aan om onze whitepaper ‘De Begrijpelijke Gids Voor Hoteltechnologie’ te downloaden. Met deze whitepaper maken we het eenvoudiger om de hotel software systemen te begrijpen en krijg je antwoord op de meest gestelde vragen.

Ik wil de gratis whitepaper downloaden

De voordelen van hotel management software

Waarom kies je voor SmartHOTEL?

Al jarenlang staat SmartHOTEL bekend om de snelle, persoonlijke en efficiënte service. Wanneer je hotel management software bij SmartHOTEL afneemt, weet je dat je altijd uitstekend geholpen wordt. Ook als niet-klant kun je te allen tijde bij ons aankloppen voor advies. We denken graag met je mee!

SmartHOTEL beschikt over verschillende software systemen, voor kleinere hotels én grote hotels (ketens). Denk bijvoorbeeld aan een channel manager, een online boekingsmodule, een integratie met betalingsproviders, maar ook Oracle Hospitality integraties voor cloud services (myfidelio), Suite8 en OPERA. Als specialisten in connectiviteit, kan SmartHOTEL een passend voorstel doen voor iedere hotelier.

Kom erachter hoe SmartHOTEL helpt
hotel software smarthotel

Hoe kan je een hotel management systeem uitproberen?

Bij SmartHOTEL kun je zelf een testboeking maken op de online boekingsmodule. Je kunt daarin de gebruiksvriendelijkheid testen en nagaan welke opties je als boeker hebt. Wil je een demo van de channel manager, dan kunnen we een afspraak inplannen. We geven je in 10 minuten een rondleiding door het systeem en je kunt gelijk al je vragen stellen. Zo kun je direct een afweging maken of de Smart Channel Manager iets voor jou is. Over onze andere systemen vertellen we je graag telefonisch meer. En mocht je graag meer willen weten over hotel management software van één van onze connectiviteitspartners, dan kunnen we je met de juiste partij in contact brengen. Je kunt ook het formulier hiernaast invullen met een specifieke vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.