Powered by PAXXIO

Bespaar kosten en krijg meer directe reserveringen via de Smart Boekingsmodule.

Meer commissievrije boekingen ontvangen? Dat kan met de Smart Boekingsmodule!
Dit gebruiksvriendelijke boekingssysteem verhoogt het aantal reserveringen via je website.

Wist je dat meer dan 50% van de vrijetijds- en zakenreizigers de website van het hotel bezoeken nadat ze deze hebben gevonden op een boekingssite? Jouw gasten beginnen het spelletje van online boeken steeds beter door te krijgen. Veel boekers snappen dat reserveren via het online reserveringssysteem van hotel zelf vaak meer waarde voor hen oplevert dan wanneer zij reserveren via een boekingssite. Dat noemen we een buitenkans! Met de Smart Boekingsmodule kunnen je gasten met hetzelfde gemak als bij boekingssites, direct bij jou boeken. Naast dat het een professionele indruk geeft, levert het je ook meer directe en commissievrije boekingen op.

Plan een gratis demo
smart boekingsmodule responsive

Wat je moet weten over Online Boekingsmodules (OBE's)

Met een eigen booking engine (OBE) op je hotelwebsite, geniet je van de volgende voordelen:

 • Verhoog het aantal directe, commissievrije online boekingen
 • Word minder afhankelijk van boekingssites en de bijkomende commissies
 • Bied je gasten persoonlijke deals en specials (upsell) aan
 • laat je gasten direct afrekenen tijdens het boeken
 • Automatiseer de communicatie met je gasten voor én na het verblijf
 • Maak gebruik van promotiecodes om gasten opnieuw te laten boeken

Een booking engine is een knop of zoekbalk op je eigen hotelwebsite die aanmoedigt om een boeking te maken. Afhankelijk van je voorkeur kan het hele boekingsproces plaatsvinden op de website zelf, of op een externe boekingsomgeving. Wanneer de gast een online boeking via de module heeft gemaakt, krijgt zowel het hotel als de gast hier per e-mail een bevestiging van. Wanneer je de booking engine koppelt met de channel manager, worden je prijzen en beschikbaarheid van je kamers automatisch bijgewerkt op andere boekingskanalen.

In principe doet een booking engine (OBE) hetzelfde als een boekingssite (OTA), maar levert een OBE je directe boekingen op waar je geen commissie over hoeft te betalen. Er zijn nog steeds veel hoteliers die op hun website doorverwijzen naar een partnerboekingssite om een kamer te boeken, of zelfs helemaal geen boekoptie op de website aanbieden. Dat is zonde, want hierdoor mist de hotelier de kans om gasten vanaf het eerste moment een persoonlijke ervaring te bieden en zelf veel geld te besparen op hoge commissiekosten.

Alle voordelen van de Smart Boekingsmodule op je hotel website.

 • MEER DIRECTE RESERVERINGEN
  De boekingsmodule zorgt voor een gezondere balans tussen directe boekingen en reserveringen via de boekingssites, zodat je minder commissie hoeft af te dragen.

 • WAARDEVOLLE BOEKERVARING
  Kom direct in contact met je toekomstige gasten. Voeg meerwaarde toe aan het direct boeken door bijvoorbeeld arrangementen of upsell-mogelijkheden aan te bieden.

 • AUTOMATISCH RESERVERINGSBEHEER
  De online boekingen die via het boekingssysteem binnenkomen, worden direct verwerkt in de Channel Manager (en PMS). De vernieuwde beschikbaarheid wordt doorgegeven aan de boekingskanalen.

 • DIRECT BETALEN
  Kies zelf hoe je wilt dat de gasten hun overnachting betalen; direct of achteraf. De Smart Boekingsmodule biedt de meest populaire online betaalopties aan via een integratie met Mollie Payments.

 • CONSULTANCY EN SERVICE
  We zorgen dat je snel en onbezorgd live kan met de Smart Boekingsmodule. Bij vragen of advies staan we je graag te woord, onze communicatielijnen zijn kort en persoonlijk.

Probeer het gratis uit
Smart Channel Manager

Alle features die je nodig hebt voor meer directe online boekingen.

De Smart Boekingsmodule is een gemakkelijk en modern online reserveringssysteem dat zorgt voor meer directe boekingen via jouw website. Onze boekingsmodule wordt constant geoptimaliseerd op basis van het boekgedrag van jouw gasten.

 • Tarieftypen & promo-codes – Gebruik verschillende kamer- en tarieftypen en laat gasten gebruik maken van promo-codes.

 • Arrangementen & upsell – In de boekingsmodule kunnen gasten ook kiezen voor arrangementen of upsell-mogelijkheden tijdens het boeken.

 • Direct betalen –Maak gebruik van online betaalmethodes zoals iDEAL, Creditcard, Bancontact, Paypal en nog veel meer  via onze integratie met Mollie Payments.

 • Complete automatisering – Direct verbonden met de channel manager zodat de kamerprijzen en beschikbaarheid real-time worden geüpdatet op alle online kanalen.

 • Volledig responsive  De Smart Boekingsmodule past zich aan op alle schermgroottes, zo ben je  altijd gemakkelijk via mobiel, tablet of PC te boeken. 

 • Aanpasbaar design – De Smart Boekingsmodule is volledig aan te passen aan de huisstijl van je website zodat het voor de gast herkenbaar en betrouwbaar is.

 • Analytics & rapportage  – Gedetailleerde prestatieverslagen via Google Analytics geven inzichten in het boekgedrag van de gasten om de boekingsmodule nog effectiever te maken.

 • Commissievrije boekingen De Smart Boekingsmodule heb je voor een vast bedrag per maand in huis, je betaalt geen commissiekosten over de reserveringen.

 • Multi-valuta – De Smart Boekingsmodule is verkrijgbaar vrijwel alle valuta (en talen). 

Meer weten over de vele voordelen van de Smart Boekingsmodule? Bekijk onze demo en ervaar de beleving van de gast door een testreservering te maken!

TEST DE BOEKINGSMODULE GRATIS

Wat hoteliers over de boekingsmodule zeggen:

Sinds we de Smart Boekingsmodule hebben, is het voor de gast veel makkelijker en sneller om te boeken op de website. We genereren nu veel meer directe boekingen.

Bron: Hoteltechreport

Aanbeveling 8/10

Eigenaar, Boutique hotel in Ruinen, Nederland

Ik was sceptisch, maar het klopt. We hebben meer nu meer boekingen op de eigen website via de Smart Boekingsmodule.

Bron: Hoteltechreport

Aanbeveling 8/10

Hoteleigenaar, Independent hotel in Veessen, Nederland
wat is een OBE

OBE staat voor Online Booking Engine, maar in Nederland noemen we het vaak gewoon een boekingsmodule of een reserveerstraat. Een OBE is een softwaretool op de eigen hotel website, zodat gasten gemakkelijk direct bij het hotel kunnen boeken. Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

blog - 5 tips om hotelgasten te verrassen

Veel van de gasten zijn tevreden met hun verblijf in je hotel, maar ze weten ook dat ze volgend jaar wel weer wat anders gaan proberen. Maar dat is niet wat je wilt! Je wilt dat de gasten jaar na jaar in jouw hotel verblijven. In dit artikel staan 5 tips om de gast ieder jaar opnieuw te verwelkomen!

blog - 5 tips voor meer directe boekingen

Het is helemaal geen gekke gedachte om de website weer eens onder handen te nemen. Hotels die een moderne en gebruiksvriendelijke website hebben, converteren namelijk veel meer boekingen. Als zelfstandige hoteleigenaar heb je alle vrijheid om jezelf te onderscheiden, laat dat ook zien!

Ga naar ons blog

Download gratis de Begrijpelijke Gids voor Hoteltechnologie!

 Kom erachter welke hoteltechnologieën voor jou een winst of een last zijn

Leer op een begrijpelijke manier over de meest bekende hotelsoftware & platforms

Creëer een toekomstbestendige basis voor je hotel of accommodatie

Download de whitepaper